Professionellt råd - Second Opinion

Ett professionellt råd eller second opinion kan närmast beskrivas som ett professionellt yttrande. Våra kunder är både privatpersoner och företag och nedan ger vi några exempel där vi kan ge vår "Second Opinion".

  • Du ska byta anställning och vill veta mer om hur du ska förhålla dig till det pensionssystem som din nya arbetsgivare har. Vad kan du påverka? Är pensionsavtalet konkurrenskraftigt? Vad bör du tänka på m.m.

  • Du har fått ett råd att placera ditt sparkapital hos ett utländskt företag men känner dig osäker på skattekonsekvenser, avgifter och om det är tryggt.

  • Ett försäkringsbolag eller bank vill att du ska flytta din pension till dem och du känner dig osäker. Vad blir det för avgifter, är mina pengar säkra, finns det garantier etc? Vi hjälper dig med svaret.

  • Ditt företag har fått förslag från försäkringsbolag, bank eller försäkringsförmedlare och ni vill ha en kompletterande analys innan ni fattar ett beslut.

Det finns givetvis många andra tillfällen när det kan vara tryggt med professionellt råd - second opinion.

"Om jag hade träffat er innan jag startade mitt pensionssparande hade jag sparat många sköna tusenlappar. Men bättre sent än aldrig." /Karin
"Det här var precis de råd jag var ute efter. Tack vare er kommer jag att få mer i pension så länge jag lever." /Bengt
"Tack för att ni uppmärksammade att det blivit för lite inbetalt i min tjänstepension. Troligtvis hade jag aldrig kommit på det själv." /Hans